Saint Vincent Hospital, Worcester, Massachusetts


Buckley & Associates was commissioned to design two Reception / Information Desks for the new Saint Vincent Hospital, Worcester Medical Center and create a new central space for the old hospital bell in their central foyer. The desks provide a key point for patient information, are on two different floors but central to the circulation in their respective areas.  The desks have been created to suit technical needs without losing contact with the surrounding interior decor. The 100 year old majestic bell to the Saint Vincent Hospital Vernon Hill Campus was placed in the central hospital area to serve as a symbol of strength and fortitude as it had been in the past.  A space was created for the bell surrounding it with the cornerstones from 1899 and 1952, and two large medallions that commemorate the Catholic Church and the Sisters of Providence, Holyoke, MA.

0 Responses to “Saint Vincent Hospital, Worcester, Massachusetts”


Comments are currently closed.